MAD Architects’ Clover House Kindergarten Is Every Parent’s Dream

MAD ArchitectsClover House Kindergarten Is Every Parent’s Dream – Named the ‘Clover House Kindergarten’, the building was formerly a two-storey residence that had become too small to cater to the needs of its young users. The school’s setting presents views of the paddy fields and mountains beyond, elements characteristic of the Aichi prefecture. The brief called for a modern educational institution where children could feel as comfortable as they do in their own homes, allowing them to grow and learn in a nurturing setting.

 

Get High in the Sky With the Fantasy Air Collection!

 

 

As with its neighbouring buildings, the 105 square meter property was first constructed as a standard prefabricated house. To minimize construction costs, MAD architects decided to recycle the existing wooden structure, incorporating it into the new design. Consequently, the original frame is present throughout the main learning area. A series of translucent and enclosed spaces adapt to different teaching activities, while windows of various shapes allow sunlight to filter inside the building, creating ever-changing shadows designed to stimulate students’ curiosity and imagination.

 

 

Like a piece of cloth draped over the building’s skeleton, a new skin wraps around the existing wooden structure. The signature pitched roof has been repurposed to create dynamic interior spaces while recalling the building’s former residential use. Both the façade and the roof utilize common soft materials, such as asphalt shingles. These provide waterproofing while enclosing the entire structure in a sheath of paper-like pieces. a slide descends from the second floor of the building to an outdoor play area, adding to the scheme’s sense of playfulness.

 

 

‘‘I think it’s important to create a homely atmosphere inside this kindergarten, so instead of building a brand new building, we decide to keep the old wooden structure as the memory and the soul of the space and work around it,’’ explains Ma Yansong, founder of MAD architects‘we have designed the building from a child’s point of view, and the layout focuses on creating intimate and diverse spaces. we wanted to create a playful piece of architecture that would stay in the memory of the kids when they have grown up.’

 

 

The building’s original frame is present throughout the main learning area.

 

 

The design is intended to make children feel comfortable and relaxed, creating the perfect environment for them to learn.

 

The Perfect Rugs to Your Kids Bedroom Design
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.