Hangzhou Neobio Family Park Mixtes Incredible Design with Fun

Hangzhou Neobio Family Park Mixes Incredible Design with Fun – The project occupies the first floor of Hangzhou Star Avenue PhaseⅡ(a shopping mall), adjacent to the river. Before the construction, the developer removed all the entry-lux shops on this floor and permitted the designers to make use of the atrium space. In other words, the design of the project integrated all parts of the shopping mall as a whole and redefined the functions of the entire area of the first floor.

 

Get High in the Sky With the Fantasy Air Collection!

 

 

The aesthetic concept of the project was derived from the abstraction of scenario modes, which focused on the coordinated integration of colors and composition rather than style interpretation. Since the family park is located at the riverside, designers drew inspirations from natural views in the composition of the design.

 

 

Based on the original layout of the shopping mall, Hangzhou Neobio Family Park was divided into four major functional areas, each with multiple accessory spaces. Such division took into account age groups, interests and behaviours of kids, while at the same time combining functions for entertainment, education and rest during parent-child activities. The reasonable circulation in the space makes it a comprehensive family park that integrates entertainment and education activities.

 

 

Reading area. Designers presented a spectacular scene that the sun shines after the rain through drawing inspirations from the relation between rainbow and clouds, and abstracted the composition so that structures designed in this area can serve as bookshelves and at the same time allow kids to enjoying climbing and going through holes.

 

 

Comprehensive area for rest, dining and entertainment. This area is situated at the atrium of the shopping mall. With a view to letting consumers above the ground floor to have a clear view of this area, the designers designed the space with its top part reaching the third floor, which also enables consumers in the Neobio family park and those at upstairs to have eye contact. The creative design in the atrium made it a space full of vitality and interactivity, and more importantly, improved the overall aesthetic quality of the shopping mall with distinctive details as well as enriched experience for consumers. The designers took parasol-shaped structures as main structures in this area, which strengthened the visual tension in the space and marked out the location of different functional spaces in the area. Seats dotted in the space including the carousel added a romantic atmosphere in the space.

 

 

Other areas: Despite the project was defined as a parent-child activity centre, we embedded a water play area and party rooms into space. The main circulation and auxiliary circulations were designed in a way that maximized the use of the space and optimized the experience for consumers. Besides, it’s very necessary to highlight the furniture and lamps used in the space. All the furniture and lamps were specially designed and processed for the project, which ensured all the structures and colours were perfectly matched.

 

 

Get High in the Sky With the Fantasy Air Collection!

 

Credits: Archdaily & X+ Living

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.