ELTO Consultancy Designed This Amazing Kindergarten in Shanghai

ELTO Consultancy Designed This Amazing Kindergarten in Shanghai ⇒ Design vision and objective for this kindergarten is to create a place just like a home and a small communal place for kids. Therefore, the studio tried to establish a socially interactive environment. They believe when a human being interacts in a creative environment, it will help to induce and cultivate emotional intelligence and mutual growth.

 

Time to Chase the Clouds in Your Own Bedroom

 

Credits: ELTO Consultancy

 

The designer adopts wood and pale colours scheme in the space. This light combination scheme demonstrates and conveys a message of sustainability and environment-friendly concept and at the same time gives a sense of homely warm feeling. The designer intentionally makes the entire space into a huge toy, by placing a surprising curved slide in the centre core of the reception waiting area. With this structure, it promotes children’s curiosity and unearths their unlimited and self-initiated exploration mode.

 

Credits: ELTO Consultancy

 

The designer also takes children’s perception and feeling into consideration while dealing with design details and concept for kindergarten. As the slanted window structure being part and parcel of the building, the interior is highly geometrical which challenges the children’s visual experience, while the rooms are arranged with a narrative-inspired twist. They also utilize the building natural phenomenon of sunlight into the interior space to create a sense of peacefulness and cosiness.

 

Credits: ELTO Consultancy

 

They encourage children to navigate the space while surveying and interacting with different aspects of design. There are different zones that offer different architectural terrain and structures which can accommodate various modes of activities, in the manner of both dynamic and quiet. The large open, bright and pleasant area is where the children can run freely around the columns, and play hide-and-seek

 

Credits: ELTO Consultancy

 

Meanwhile, the small huts that are incorporated in the large space allow children to enjoy the personal and quiet ambience. Children can read and observe the flying creature design in the sky. This specially designed space is not only a kindergarten but also a transitional paradise between home and the outside world. It is a container that holds childishness, playfulness, and dreams.

 

Credits: ELTO Consultancy

 

Designer specially created a cool mezzanine level for an interlocking space and circulation, with the intention to turn the building space into a huge spatial toy for children to play in. They bring in the climbing net to the mezzanine area to allow children to climb high and look down from above. It creates fun for exercise and also varied contact spaces for children to move around for exploration.

 

Credits: ELTO Consultancy

 

When coming to the classroom, the mezzanine level serves as a children’s dining area. The classroom design is incorporated well with sun penetration. When the sun shines in, the room becomes warm for a heavenly bright and cheerful learning atmosphere.

 

Credits: ELTO Consultancy

 

Download Our Inspirations Book and Get Inpired to Revamp Your Kids Bedroom Design!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe Newsletter